9 Ocak 2008 Çarşamba

Elmalı Cevizli Üzümlü Kek




2008 in ilk tarfi olan elmalı cevizli üzümlü kek çok nefis ve kolay bir tarif olduğundan benim favori kek tarifimdir.

Malzemeler:

3 yumurta

2 ç.kaşığı yoğurt

1 su bardağı şeker

1,5 çay bardağı sıvıyağ

2 ortaboy elma

2 kaşık tarçın

1 y.kaşığı şeker

yarım su bardağı dövülmüş ceviz

1 kabartma tozu

yarım su bardağı kuru üzüm

ortalama 1,5 su bardağı bardak un


Yapılışı:

Öncelikle elmaların kabukları soyulur. Herbiri ayrı ayrı tavla zarı iriliğinde küp küp doğranır. Doğranan elmalardan biri kek kalıbının altına serilir ve üstüne 1 çay kaşığı tarçın ve 1 çorba kaşığı toz şeker serpilir. Kuru üzümlerin üstüne (şişmesi için)birmiktar ılık su ekleyip bekletilir. Fırın 175 dereceye ayarlanır. Oda sıcaklığında yumurtalar bir çırpma kabına alınıp üstüne şeker ilave edilir, yüksek devirde 2 dakika kadar çırptığımız yumurtaya sıvıyağ, yoğurt eklenip karıştırılır. Un, tarçın, kabartma tozuyla birlikte elenerek diğer malzemelerin üstüne ilave edilir ve önce düşük hızda sonra yüksek hızda mikserle karıştırılır. Karışan hamura üzüm, elma, ceviz ilave edilir bir kaşıkla tekrar harmanlanır ve kek kalıbına yani elmaların üstüne dökülür. Bekletmeden sıcak fırına verilir yaklaşık 30-40 dak.pişirilir.Üstü kızaran kek fırından alınır ve ılınmaya bırakılır.Mümkünse soğuyunca kalıp ters çevirilir ve kek çıkarılır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: