29 Aralık 2007 Cumartesi

yoğurtlu ayşe


Annem yoğurtlu fasulyeyi biz çok sevdiğimiz için sıksık yapardı, Eylül ayında bende fasulyenin mevsimi geçmeden şu tarifi bi deniyim dedim, eşim bunu neden daha önce yapmadın çok hafif bayıldım diye yorum yapmıştı.Tarif annemin.
Gerekli malzeme:
yarım kilo taze fasulye
2 diş sarımsak
1,5 bardak yoğurt
1 diş sarımsak
1 çay bardağı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı pul biber
yarım tatlı kaşığı tuz.

Yapılışı:
taze fasulyeler kılçıklarından ayıklanıp ikiye bölünür, güzelce yıkanıp bir tencereye alınır ve üstüne sıcak su ilave edilerek orta alevli ateşte haşlanır. Haşlanan fasulyeler süzgeçe alınır yarım saat süzülmesi için bırakılır ve teflon tavaya alınır, üstüne yağ ilave edilip birsüre kavrulur, kavrulan fasulyeler tabağa alınır. Sarımsak tuzla dövülür, yoğurt ilave edilir karıştılır ve haşlanan fasulyelerin üstüne dökülür. fasulyelerin kızardığı yağa pul biber ilave edilip biraz kızdırılır.Yoğurlu fasulyenin üstüne bir kaç kaşık gezdirilir.Çok lezzetli hafif tat, denemenizi tavsiye ederim.

Hiç yorum yok: